Beste voetballers,

De overheid verplicht ons te controleren of sporters een geldige QR-code hebben. Dat gaan we vanaf maandag 8 november voorafgaand aan alle wedstrijden dus doen. Wij vragen jullie begrip en medewerking om deze maatregel zo soepel mogelijk uit te voeren. Lees daarom deze mail aandachtig door en stel ons per mail vragen als iets niet duidelijk is.
De controle gebeurt door de twee mensen die de tijdwaarneming doen. Het is daarmee extra belangrijk dat jullie voor die tijdwaarneming komen opdagen. Bij de klok liggen twee telefoons met daarop een app waarmee je de QR-code kunt scannen. Groen betekent voetballen. Rood betekent niet voetballen.
De QR-code kun je laten zien op je mobiele telefoon of je print hem uit. Lukt het om welke reden dan ook om niet om te scannen, dan kun je niet spelen.
Wij verzoeken jullie minstens 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn zodat er voldoende tijd is de scan uit te voeren.
Wij willen benadrukken dat we als SRZA de scan uitvoeren omdat de overheid ons dat oplegt. Niet om een standpunt in te nemen in de discussie over de corona-aanpak. Wij willen die discussie dan ook niet in de hal. Daarom hebben we besloten het team of de speler die moeilijk gaat doen over de scan zonder pardon uit de competitie te halen. Dus: als je weet dat je geen geldige code hebt, blijf dan thuis. En als er tijdens het scannen iets misgaat, heb je die keer pech. Het is even niet anders.
Teams die onvoldoende spelers met een geldige QR-code op de been kunnen brengen, worden geregistreerd als ‘niet komen opdagen’.  Dat team verliest de eerste keer de wedstrijd met 5-0. Daarna passen we de, strengere, normale regels toe die gelden voor teams die niet komen opdagen.
Nogmaals, wij vinden het vervelend dat we dit moeten doen, maar de hele competitie stilleggen vinden we nog vervelender. Vandaar deze aanpak. We hopen op jullie begrip en medewerking.
Met sportieve groet,
Dolf Rogmans
Voorzitter SRZA