Beste zaalvoetballers en vrijwilligers,

De kogel is door de kerk: we kunnen weer zaalvoetballen!

De zaalvoetbalcompetitie van de SRZA herstart op maandag 31 januari. Kijk dus snel op de site naar je programma om te checken wanneer je weer mag spelen. De versoepelingen die de overheid dinsdag heeft afgekondigd, maken dat mogelijk. We zijn blij dat we weer van start kunnen, maar er is nog wel een aantal extra maatregelen. Graag daarvoor jullie aandacht:

– De wedstrijden vinden de hele avond plaats, ook na 22 uur. De gemeente Almere heeft laten weten dat wedstrijden na 22 uur zijn toegestaan zonder publiek en horeca. Wij maken gebruik van deze mogelijkheid. Doen we dat niet, dan lopen we zware vertraging op in het speelschema.

– Supporters zijn overigens de hele avond NIET welkom. We kunnen ze namelijk niet controleren op een geldige coronatoegangsbewijs.

– Zoals bij de vorige lockdown mogen alleen spelers meedoen aan de wedstrijden die een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) hebben. Dat moet je aantonen met een bewijs (op papier of digitaal). De tijdwaarneming checkt dat. Geen groen vinkje = niet spelen. Daarover is geen discussie mogelijk.

– Het dragen van een mondkapje is verplicht tot aan de kleedkamer.

– Je komt alleen naar de hal als je geen klachten hebt.

– Teams die geen compleet elftal op de been kunnen brengen, verliezen die wedstrijd met 3-0.

Om met de reguliere competitie niet hopeloos vast te lopen, hebben we besloten het bekerprogramma voor dit seizoen te stoppen. Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen in die competitie.

Het is opnieuw onze dringende verzoek mee te werken aan deze maatregelen. De vorige ronde is dat zonder problemen gegaan. Ik hoop oprecht dat het deze keer weer zo gaat. Als bestuur zullen we hierop streng handhaven. Spelers en teams die de regels niet volgen worden zonder pardon uitgesloten van deelname.

Wij zijn blij dat we weer van start kunnen gaan. Ik wens jullie veel voetbalplezier toe en hopelijk was dit de laatste keer dat we het zaalvoetbal stilgelegd hebben.

Met sportieve groet,

Dolf Rogmans

Voorzitter SRZA