De SRZA is hard op zoek naar nieuwe scheidsrechters om de ruim 2000 zaalvoetbalwedstrijden in goede banen te leiden. Op het ogenblijk zijn er nog tussen de 15 a 20 scheidsrechters elke avond bezig om alle zaalvoetballers te laten genieten van hun favoriete spelletje, het zaalvoetbal.
Maar als er geen nieuwe dames en heren komen om te fluiten, zal de SRZA in het jubileumjaar genoodzaakt zijn drastische stappen te nemen. Hier wordt gedacht aan het leveren van een eigen scheidsrechter in 2 of 3 klassen of misschien wel overal. Daarnaast is het verkleinen van het aantal deelnemende teams in het nieuwe seizoen een reële optie en dan worden er bijvoorbeeld maar 100 teams toegelaten (ruim 50 minder dan in het huidige seizoen).

Als bestuur hopen we natuurlijk dat het niet zal gebeuren, maar het tekort is in de afgelopen 40 jaar nooit zo nijpend geweest. Het scheidsrechterskorps heeft veel oudere leden, die na 20 of 30 jaar ook wel eens wat anders willen doen. Ze krijgen best wat te verduren, terwijl zij het juist voor hun plezier en dat van de spelers doen. Alleen daarom is meer respect op zijn plaats, zodat het huidige scheidsrechterskorps er ook lol in blijft houden. Voor coördinator Rob Doorn is het dan ook te hopen dat er snel een paar mannelijke en vrouwelijk scheidsrechters bij komen. Elke avond ruim drie kwartier bellen om een scheids te vinden, werkt echt niet stimulerend. Kortom we hebben U nodig!!
Heb je enkele uren per week tijd en zin om een paar zaalvoetbalwedstrijden te fluiten, neem dan contact op met Rob Doorn, 06-22520077 of rob@srza.nl. Je kunt aangeven of je 1 of 2 keer week wilt fluiten, op welke dag en of er begeleiding gewenst is. Je ontvangt 7 euro 50 per wedstrijd, je krijgt een Kerstpakket en je gaat mee met het jaarlijkse uitje. Daarnaast kan je dit jaar ook 200 euro voor je team verdienen, als je een heel seizoen gaat fluiten.
Dus redenen genoeg om je snel aan te melden!